Основно Училище ”Панайот Хитов “ чества 179-годишнина, съобщиха от ОУ” Панайот Хитов”.

179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”
24.03.2023 / 17:16

Празникът бе отбелязан на 22.03.2023 година от ученици, учители и административния персонала на училището. Като начало, учениците от 5, 6 и 7 клас се изявиха като добри стопани, показаха на най-малките, как трябва да се грижим за нашия двор на училището. Група инициативни ученици организираха пролетно почистване и включиха всички от прогимназиален етап.

 

Учениците от 6 клас сами решиха да демонстрират умения в сферата на изобразителното изкуство, като прецизно подновят рисуваните игри на двора: Не се сърди човече, Дама и др.

 

В навечерието на празника, който съвпада с настъпването на пролетта, бе организиран пролетен карнавал. На карнавала с маски бяха поканени деца от детските градини. За пролетния карнавал учениците, от 5 клас и 6 клас подготвиха маски и корони с цветя за най малките гости от градините и всички присъстващи. Учениците бяха подготвили много игри и забавления.

 

Част от инициативите за празника, бе учениците от 5 и 6 клас, да посещават всеки ден през тази празнична седмица, детска градина”Теменуга” и всеки ден да четат приказка пред бъдещите ученици.

 

Ученици от 5 клас почетоха паметта на Панайот Хитов, като поднесоха цветя на паметника му.

 

Самият празник премина с много песни, спортни дейности и инициативи. Ученици от 3-ти и 4 -ти клас отбелязаха Деня на водата със състезание “Кръговрата на водата”. И в състезателен дух, участниците напомниха на всички, колко е важна водата за съвременния човек.

 

В празника се включиха всички, като най-малките учениците от първи клас се изявиха със своя рисунка на тема-”Аз обичам моето училище”. Като творци и художници се изявиха и ученици от 3-ти, 4-ти, 5-ти, 6- ти клас и 7-ми, с участие в конкурс “Моето училище” между класовете.

 

Като завършек на празничника, учениците от 7 клас представиха пред всички презентация на тема “Какво знаем за Панайот Хитов и какво да помним за него”, както и “Пътят на едно 179 годишно училище”. Поставяйки началото си от килийно училище и достигайки днес до едно съвременно, иновативно и модерно училище. Едно училище в което учениците и преподаватели, са запазили своя силен сливенски дух, със силно развита амбиция за успех, която е довела до много постижения и златни медали в различни области като: волейбол, математика и други области. Едно малко училище с големи мечти, развило се и в дигиталните технологии, достигайки до световно признание за Google референтно училище. Първото в нашия град, наред с останалите 16.

Още снимки от новината

179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”
179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”
179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”
179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”
179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”
179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”
179-годишнина на ОУ” Панайот Хитов”

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев