Европейска седмица на мобилността

Седмица на мобилността
25.09.2020 / 12:14

От 16 до 22 септември се проведе ежегодната кампанията „Европейска седмица на мобилността” , която се реализира с подкрепата на Европейската комисия и Генерална дирекция „Мобилност и транспорт”. От българска страна национален координатор на кампанията е Министерството па околната среда и водите.

Основната цел на инициативата е насърчаването на устойчива градска мобилност, водеща да намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътнотранспортните произшествия и здравословните проблеми.

Всяко издание е насочено към определена тема, свързана с устойчивата мобилност, като през 2020 г. темата е „Чиста мобилност за всички”, под мотото „Избери как да се придвижиш”.

През последните години кампанията се радва на все по-голям интерес, като тази година ОУ "Панайот Хитов" отново се включи с редица инициативи. Уениците от трети клас създадоха колаж от снимки със своите природосъобразни "транспортни" средства, за да покажат, че има и "екологично чисти" начини за придвижване в градска среда.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев