Виртуална STEM лаборатория в ОУ "Панайот Хитов"

STEM лаборатория
05.08.2020 / 17:59

С радост и гордост в сърцата, ръководството и колективът на ОУ "Панайот Хитов" Ви съобщаваме добрата новина - училището ни е едно от трите училища в град Сливен, което е одобрено по национална програма на МОН за създаване на виртуална STEM лаборатория по Природни науки. От септември учениците ни ще имат възможността да се обучават в един от най-съвременните кабинети в града, оборудван със сетове за лабораторни упражнения, цифрови микроскопи 200x Globisens Digiscope Digital Microscop with GlobiScope, ученически таблети, модулни маси с възможност за моделиране на различни форми според нуждите на класа. Едно от най-забележителните придобивки в новата класна стая ще бъде специален лаптоп, с който чрез холограми и VR и AR учениците ще изграждат собствени модели на изучавани обекти или ще откриват нови знания, чрез VR, 3D и интерактивност, докато другата част от групата работи по друга задача на лабораториите.

Новият модернизиран кабинет не само, че ще направи ученето на децата по-лесно и достъпно, но и природонаучното образование чрез STEM технологиите ще допринесе за пълноценното развитие на ученика, подготовката за бъдещия му живот, а също и неговата професионална реализация, като от най-ранна детска възраст му даде възможност за изграждане на дигитални, иновативни и конкурентоспособни качества.

Друга национална програма, по която ще работи училището в рамките на учебната 2020/2021 година е Национална програма „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“. Целите на програмата са привличането на родителите в училищния живот на децата им за допринасяне на по-лесната адаптация и социализация на учениците в училищната среда, за превръщането на училището в подкрепяща, приемна, безопасна и желана среда за преживявания и учене на учениците, за развиване на положително им отношение към ученето и редовното им

посещение в училище.

И като сме започнали с новостите, нека продължим в същия дух. Освен всичко останало, ОУ "Панайот Хитов" може да се похвали и с нов директор. Това е дългогодишната преподавателка по Природни науки- Красимира Ганева. Като млад и иновативен професионалист и специалист, целият колектив на училището приветства новоназначението и` и вярваме, че с нейна помощ ще продължаваме да развиваме в добра професионална насока любимото ни възрожденско школо. Пожелаваме и` много успехи!

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев