Честваме 176 години ОУ "Панайот Хитов"

ОУ "Панайот Хитов"
22.03.2020 / 13:19

На днешната дата нашето училище чества рожден ден! 176 години отдаденост към нашите деца, родители, колеги! И въпреки ситуацията, която не ни позволява да отбележим празника по подобаващ начин, ние, ръководството и екипът на ОУ "Панайот Хитов", искаме да пожелаем на нашите ученици, техните родители и сътрудници да бъдат все така отдадени на каузата за едно по-добро образование в приятна и стимулираща среда!

В края сме на една седмица, в която цялото българско образование беше изправено пред предизвикателството да обучава своите ученици, посредством новите информационни технологии.

В същата сила това се отнасяше и за Основно училище „Панайот Хитов“ , независимо, че вече втора година сме част от семейството на иновативните училища, независимо, че сме едни от малкото училища, които използват „Училище в облака“. И защо казвам всичко това , защото в нашето училище се обучават и деца със специални образователни потребности, за които обучението в стандартната класна стая и кабинети на различни педагогически специалисти са предизвикателство, с което ние се сблъскваме всеки ден.

В началото на тази толкова различна за нас седмица, аз и моите колеги от ОУ „Панайот Хитов“ преминахме през цялата палитра от чувства – от тревогата и безсилието, през мобилизацията, помощта и подкрепата до всички трудности и накрая стигнахме до удовлетворение , че сме успели да бъдем полезни на своите ученици.

Така на помощ дойдоха нашите млади и иновативни администратори на G-suit , които положиха неимоверни усилия да помогнат на всички колеги, да обяснят, че няма нищо страшно, че всяко предизвикателство е едно ново начало. В понеделник, 16 март стартирахме с виртуални класни стаи за всички класове и група за личностно развитие.

Обучението и консултирането на децата със специални образователни потребности премина не само с материалите, качени в групата за личностно развитие, комуникацията с родители и деца не беше прекъсната, благодарение на социалните мрежи , Вайбър, телефонни обаждания и електронна поща.

В този толкова труден за нас момент, всъщност всички разбрахме, какво е да имаш екип зад гърба си, който да ти подаде ръка в труден момент, да споделя опит и материали.

И не на последно място искам да благодаря и на нашите родители, които бяха неотлъчно до нас в тези трудни дни, подкрепяха ни, съдействаха ни , разбираха ни! В тяхно лице ние спечелихме партньори в най –важния за нас и за тях процес - обучението и възпитанието на децата!

И днес денят е почивен, но нашите мисли са насочени отново към утрешния ден, с това какво и как ще направим , за да подарим на децата си най- доброто бъдеще!

 

Татяна Колева, училищен психолог

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев