Международен ден за борба със затлъстяването

Волейбол
27.10.2019 / 13:01

По случай Международния ден за борба със затлъстяването на 24 октомври (четвъртък), в часовете по Организиран отдих и спорт на ПИГ V-VI клас се организираха инициативи и спортни събития, целящи да покажат на децата вредите от затлъстяването и приятните начини, с които те могат да избегнат този проблем. Учениците научиха страшната статистика , че в сравнение с останалите държави в Европейския съюз България е на шесто място по затлъстяване и свръхтегло при децата. Тъжните данни показват, че тази година всеки трети български първокласник е страдал от наднормено тегло.

В сравнение с останалите държави в Европейския съюз България е на шесто място по затлъстяване и свръхтегло при децата. Тъжните данни показват, че тази година всеки трети български първокласник е страдал от наднормено тегло.

Сред инициативите в насока за превенция на наднорменото тегло и повишаване на активността чрез спорт, бяха организирани турнир по волейбол и интересна и забавна игра на Петанка, която се проведе на чисто новото игрище в двора на училището.

След два часа занимания, децата признаха, че се чувстват чудесно и изпълнени с енергия, и обещаха, че следващия път, когато им се прияде чипс или шоколад, ще стиснат зъби и ще излязат да поиграят, тъй като спорт + приятели отделя същото количество ендорфин и серотонин, колото един шоколад!

 

Още снимки от новината

Волейбол
Петанка
Петанка

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев