„Сливенски традиции и занаяти” на крепост Туида

Туида
15.10.2019 / 12:31

Творческа работилница „Сливенски традиции и занаяти” се проведе на 11 октомври на крепост Туида. В нея взеха участие деца от I до IV клас на ОУ "Панайот Хитов".Идеята на инициативата бе децата по забавен начин да научат повече за старите сливенски занаяти, както и сами да изработят различни предмети, свързани с традициите на родния край.

Най-малките научиха тайните на щамповането, а после дадоха воля на въображението си и сами украсиха с печати дървени купички.

За по-големите участници също бяха подготвени интересни творчески занимания. В различните работилници децата изработиха малки килимчета и черги от цветни парчета плат, украсиха метални кутии с вълнени ленти, нарисуваха шевици върху дървени панерчета, направиха вази от бутилки, облепени с вълнени конци, изработиха гердани от пъстри мъниста, кожени кесийки и торбички, кукли от дървени лъжици и платове, кукерчета и др.

Творческа работилница „Сливенски традиции и занаяти” е част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

Още снимки от новината

Туида
Туида
Туида
Туида
Туида
Туида
Туида
Туида
Туида

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев