Spelling Bee 2019

торта
05.03.2019 / 10:25

На 28 февруари в ОУ "Панайот Хитов" се проведе училищният кръг на Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Това е първи етап от надпреварата, който от 22 февруари до 1 март се прави в 297 училища в цялата страна. В него тази година взеха учатие 30 деца от III до VII клас, които се представиха отлично и показаха знания, увереност и самочувствие.

До шампионския кръг стигнаха най-малката и най-големият от участниците- Стефания Андонова от III клас и Кристиян Колев от VII клас. След оспорвана и равностойна надпревара, думата "adjective" се оказа препъни камъкът за Стефи, която остана втора, и Кристиян спечели първо място. На 3то място в тазгодишното състезание се нареди Ана Николова от V клас. Финалистите започват да се подготват за регионалните състезания на 23 март.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват, т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". Оганизатор е Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС” в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Още снимки от новината

състезателите
малките пчелички
журето
Кристиян
участници
Стефи
подаръци
компетентното журе
второ място
първо място
2 място
победители
с госпожата
с директорката
групата

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев