ОТКРИТ УРОК ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

deca
08.02.2019 / 12:01

Открит урок по Английски език бе проведен на 07.02.2019 година в ОУ" Панайот Хитов", ръководен от г-жа Деница Стоева. Темата на занятието за петокласниците беше "Weird animal facts". Гости на събитието бяха Веселина Бонева - старши експерт по чуждоезиково обучение в РИО - Сливен, учители по Английски език от Сливен и Нова Загора, представител на община Сливен - г-жа Марияна Добрева – гл. експерт в Община Сливен, Петя Танева- директор на училището и колеги.

Целта на урока беше да се покаже нагледно как се обучават децата в тъй наречената "Класна стая без хартия", която е част от проекто - базираното обучение на учениците от 5 клас, въведено от тази година в училището. За целта химикали и тетрадки не бяха нужни, а само най- изкушаващото за децата- таблети и телефони. Чрез забавни интерактивни презентации, игри и викторини, изцяло създадени в онлайн платформите Kahoot!, Quizzez, Prezzi, г-жа Стоева показа, как иновацията и модернизирането на учебната среда може да мотивира учениците за по-лесно и достъпно усвояване на учебния материал, но може и да позволи деца със СОП активно да се включват в обучителния процес, да участват наравно със съучениците си и дори да им бъде интересно.

Гостите имаха възможност сами да се включат в урока, чрез допълнителни таблети, като в събеседването в края на урока изразиха своите положителни отзиви и бяха изключително доволни да се запознаят с нещо ново, забавно и в същото време образователно.

Още снимки от новината

госпожа
otbor
Йоана
otbor 2
otbor3
госпожа2
гости
отбор5
прези
госпожа3
гости1
деца
деца2
гости3

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев