16 НОЕМВРИ- ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

плакат
19.11.2018 / 13:22

По случай Деня на толерантността- 16 ноември, в ОУ "Панайот Хитов" бяха инициирани редица събития, целящи приобщаването на учениците към каузата "Дискриминация! Не, благодаря, предпочитам толерантност!".

Цялата седмица, предвещаваща събитието, децата подготвяха различни плакати и колажи, гледаха презентации, играха игри, имащи целта да подбудят толерантността и приемствеността у всеки един от тях. По-големите учеха по-малките не да отблъскват различните, а да ги приемат като равни, еднакви с тях, често използвайки думите "Потърси се в другия". Групата на ЦДО 5-7 клас подготви колаж, с който показа част от цветността на заобикалящия ни свят. На плаката присъстваше и едно прекрасно дърво на толерантността, чиито листа показваха думите, с които всеки човек трябва да се олицетворява.

Всеки един учител подготви за своите класове и тематични игри, с които поставиха децата в обувките на тъй- наречените "различни", за да може след това заедно да обсъдят как са се чувствали по този начин и дали са получили справедливо отношение към себе си в тази роля. Големите ученици играха играта - "Познай какъв съм аз?", а по-малките - "Черни и бели". Бе организирана изложба на рисунки на народни носии на различните народности, след което в края на учебния ден всички се хванаха за ръце и заедно играха хора от разнообразни области и страни!

Още снимки от новината

плакат1
децата
децата1
децата3
деца 2
деца
игра
хоро
носии
ДЕЦАТА НА ГЕНО
Никола
през деня

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев