СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО В ОУ "ПАНАЙОТ ХИТОВ"

18.10.2018 / 18:54

Усвояването на програмирането ни помага да разбираме бързо променящия се заобикалящ ни свят, да проучваме нови идеи и да създаваме иновации. По повод Европейската седмица на програмирането в ОУ "Панайот Хитов" от 15 до 22 октомври 2018 година, ще се проведат редица мероприятия, целящи да представят на децата програмирането и цифровата грамотност по забавен и развлекателен начин.

В I, II и III клас г-жа Мартиана Димова ще запознае малчуганите с Компютърното програмиране и кодиране без използване на компютър. Децата ще имат възможност чрез предварително разпечатан QR код да успеят сами чрез своите телефони да си пуснат песен. На отделни листи децата ще начертаят собственоръчно схеми за компютърно моделиране и следвайки стриктно стъпките да нарисуват различни картинки. Малките програмисти с ентусиазъм и завидна лекота се справиха с поставените им задачи.

При по-големите ученици, а по- точно VII клас, ще се проведе специален час, който ще запознае отблизо с Основите на програмирането, посредством разнообразни и интересни технологични задачи.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев