Отново сред шампионите на Ученически игри 2017-2018 година в България!

Лого - ОУ „Панайот Хитов“ - Сливен
11.06.2018 / 14:59

За пoредна година учениците от ОУ „Панайот Хитов“ - Сливен, доказаха , че тяхното училище е лидер във волейболните среди, не само на местно, регионално, но и на национално ниво, както при момчетата, така и при момичетата във възрастова група 5-7 клас.

След завоюваните първи места в Общинския, Областния и Зоналния етап от Ученическите игри, след драматични обрати срещу силни съперници, два отбора придобиха правото да представляват Община Сливен във Финалния етап, където се състезават 10-те най-добри отбора в България. Състезанията се проведоха от 30 май до 3 юни в град Смолян за момичетата и в град Търговище за момчетата.

Тази година първенството за момчета се проведе в град Търговище, където среща си дадоха най-силните ученически отбори в страната. След миналогодишното класиране на второ място, след четири поредни класирания на финали, въпреки изцяло обновения си състав, присъствието му там не беше изненада за никого. И тази година след победи в групата, достигнаха до финалната четворка, където срещнаха Републиканските шампиони от Кърджали и загубиха в един равностоен и оспорван двубой с 3:2 гейма. След дисквалификация на отбора на Пловдив, нашият отбор остана на трето място и се окичи с бронзовите медали! Въпреки че не взеха златото, момчетата доказаха на всички в залата, че са най- сърцатите и достойните, като за съжаление и други фактори се намесиха в разпределението на призовите места. Волейболната ученическа общественост в страната вече гледа на отбора с респект и симпатия! Няколко силни професионални отбора желаят да притежават в редиците си наши ученици и ние само можем да им пожелаем успех!

По същото време в планинското градче Смолян, след шестгодишно прекъсване, отново сливенски отбор - момичета, мереше сили с елита на България в Ученическите игри. След много драматични и изморителни двубои и победи срещу много силни съперници, се стигна до двубоя с Видин, който продължи 2 часа и 45 минути, но който за наше съжаление загубиха и останаха извън челната четворка! След натрупаната умора и поради ранния час на срещата с домакините, загубиха с 3:1 гейма и останаха на 6-то място. Въпреки това отборът на момичетата беше едно ново и свежо попълнение в турнира. Играта им беше силна и сърцата. Доказаха, както на себе си, така и на всички, че могат да пренебрегнат различията си и да се раздадат в името на честта на училището с най - дългогодишна история в града.

Всички учители, родители и ученици на ОУ „Панайот Хитов“ се гордеят с успехите на двата отбора и вярват в бъдещото им развитие!

Още снимки от новината

момичета
момчета
медали
награждаване
момичета2

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев