Засадихме 21 дръвчета

decata
08.03.2017 / 10:09

Районът на Посетителския център на Крепост Туида днес, 02.03.2017 г., стана едно от парчетата земя, включени в инициативата за засаждане на 1 100 000 дръвчета в България!

Ученици от ОУ „Пайот Хитов“ гр. Сливен, засадиха 21 дръвчета от вида Черен бор (Pinus nigra) на територията на обекта. Дръвчетата са спечелени от децата след участието им в игра-инициатива „Когато станем 100 000 ще посадим гора“.

Идеята възниква в края на 2011г., под формата на една чиста инициатива от хората за хората, която има за цел да засажда нови гори и дървета за България!

Първоначално се развива изцяло в социалната мрежа Facebook като в представите на създателя на инициативата, ако се натрупат достатъчно хора зад една добра идея ще се намерят фирми, които биха искали да определят себе си като социално отговорни и биха пренасочили част от рекламните си бюджети в посока засаждане на дървета.

Целта е да оставим по-добра планета за децата ни и по-добри деца за планетата ни, като досега са засадени над 170 000 дръвчета.

Учениците от 6-ти и 7-ми клас на ОУ „Панайот Хитов“ са включени в групи по проекта „Твоят час – Биоразнообразие“ - с ръководител г-жа Красимира Ганева (Природни науки) и група „Spelling Bее” с ръководител г-жа Деница Стоева (Английски език).

За засаждането на дръвчетата много помогнаха напътствията на експертите от ДПП „Сините камъни“: инж. Дамян Дохчев – гл. експерт „Управление на горските екосистеми“ и Хюсеин Хюсеинов – специалист „Горски инспектор“.

По време на залесяването беше посадена и Коледната елха, която екипът на Крепост Туида закупи в благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете“.

С това всички ние си пожелахме Сливен да бъде едно по-зелено и по-добро място за живеене!

Още снимки от новината

decata 2
decata1

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев