Да направим добро!

Златно сърце
31.05.2019 / 12:40

За повечето хора самата дума "добро" звучи донякъде абстрактно и твърде символично, доколкото е абстрактен и символичен самият живот на отделния човек. Казват, че научиш ли се да правиш добро, значи си се научил на всичко!

На този важен урок по човечност искат да ни научат шест ученици от ОУ "Панайот Хитов"- Рени Василева, Михаил Маврудчиев, Сандра Асенова Габриела Иванова, Стела Петашева от V а клас и Джесика Асенова от IV а клас.

В един обикновен на пръв поглед учебен ден, децата разбират от свой преподавател за дете с нужда от важна операция. На момента те се отзовават на призива, като даряват паричките, които имат. Но това не им се вижда достатъчно, с дни обмислят по какъв начин да помогнат за спасяването на един детски живот. Самоинициират се и започват да рисуват рисунки и да ги продават благотворително. За три дни те успяват да съберат сумата от над 200 лева, които с готовност и желание даряват за каузата.

Тези деца трябва да покават на всички нас по какъв начин трябва да се отнасяме към живота и към тези, които имат нужда от помощ. Показват ни добродетели, които в днешния забързан свят, някои от нас са оставили на заден план. И за това, залужено, в навечерието на 1 юни- Международния ден на детето, тези добротворци бяха удостоени със сертификати "Златно сърце" от община Сливен.

В чисточовешки план вярваме, че и най- малкото усилие по посока на това да помогнеш на някой има ефект върху цялото общество, за това мили деца, продължавайте напред все така мотивирани и вярващи в чудеса. Екипът на ОУ "Панайот Хитов" се гордее с вас и си пожелаваме да дарявате добро завинаги!

Още снимки от новината

Златно сърце
Златно сърце

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев