Празнична седмица по повод празника на ОУ "Панайот Хитов"

Не се сърди човече
27.03.2019 / 13:08

По повод 175-годишния юбилей на ОУ "Панайот Хитов" цяла седмица учители и ученици бяха подготвили редица мероприятия, с които да честват патронния празник. Седмицата започна е ежегодния Конкурс за ученическо творчество на тема "Любимо училище" и "Пролет иде", в който с ентусиазъм се включиха много ученици с разкази, стихотворения и рисунки. Работата на журито бе изключително трудна, тъй като всички участници се представиха чудесно.

В сряда, 20 март, за втора поредна година Красимира Ганева - преподавател по Природни науки в училището, организира Състезание по повод Деня на водата "Кръговрат на водата", в което се включиха учениците от IV А и IV Б клас, които бяха разделени на два отбора според агрегатните състояния на водата. Целта на съревнованието беше да се пресъздаде непрекъснатото движение на водата между земята и въздуха чрез постоянното движение на учениците по етажите на училището, където имаше поставени различни игри и препятствия за преодоляване, свързани със свойствата на водата. В следобедните часове по Организиран отдих и спорт се проведе и Футболен турнир между учениците от V и VI клас, иницииран от Драгомир Димитров- учител по Физкултура и спорт.

Освен спортни предизвикателства, учителите бяха приготвили за децата и състезания, целящи да покажат знанията им. Г-жа Ганева, Деница Стоева- преподавател по Английски език и Добринка Добрева-преподавател по Математика, провериха знанията на децата по Математика, Английски и Човект и природата чрез забавни и логически задачи, имащи целта да разчупят мисленето им извън рамката. Ученици от V и VI клас бяха разделени на три отбора - "Дървени философи", "Недей много зна" и "Всяка коза за свой крак". И както винаги в живота се случва, "Дървени философи" се окичиха с първото място.

И настъпи първа пролет, а с нея дойде и 175-ия рожден ден на ОУ"Панайот Хитов"- 22 март 2019 година. В този празничен ден монотонния учебен ден бе превърнат в забавен Спортен празник. За най-малките имаше турнир по "Не се сърди човече" и Народна топка. А по-големите ученици с огромно удоволствие се включиха в любимото за тях Вело състезание, в турнир по канадска борба, теглене на въже. Специални гости дойдоха и от Средно училище "Хаджи Мина Пашов". Отборите им по волейбол- момчета и момичета категория V-VII клас, се включиха в Турнира по волейбол, като при момичетата победители бяха домакините, при момчетата първото място си завоюваха гостите. Накрая на официална церемония директорът на ОУ "Панайот Хитов", г-жа Петя Танева, връчи грамоти и подаръци на изявили се ученици, издигащи престижа на училището.

Още снимки от новината

Не се сърди човече
Не се сърди човече
Канадска борба
Канадска борба
Теглене на въже
Вело състезание
Боулинг
Волейбол
Народна топка
Награждаване
Награждаване
Футболен турнир
Футболен турнир
Футболен турнир
Футболен турнир
Състезание за водата
Състезание за водата
Състезание за водата
Многознайко
Многознайко
Многознайко
Многознайко
Състезание за водата

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев