Урок на открито

Урок
05.03.2019 / 10:55

Интересен и иновативен беше урокът по Човек и природа на третокласниците от ОУ "Панайот Хитов". Занятието се проведе навън, сред природата, за да могат учениците на практика да се запознаят с това, което изучават в класната стая.

Урокът беше на тема "Изучавам и пазя природата". Целта бе да се наблюдават растенията и животните в естествената им среда и да се проследят някои хранителни взаимоотношения между организмите и влиянието на човека върху живата природа.

Децата бяха разделени на няколко изследователски групи в двора на училището. Всяка група разполагаше с "екипировка"- тетрадки и химикали за записване на резултатите от изследванията, лупи и телефони. Учениците имаха за задачи да групират наблюдаваните растения в групи по различни признаци, ако видят някое непознато растение, те трябваше да го снимат и с помощта на възрастен да разберат какво е, трябваше да наблюдават и снимат поведението на дребните животинки като мравки и бръмбари. Най-важната задача бе да открият следи от човешки дейности, да ги опишат и да кажат кои от тях са полезни и кои вредни за растенията и животните в тази среда.

Учениците с ентусиазъм и интерес се впуснаха в този нов урок и си пожелаха да има повече такива занятия.

Още снимки от новината

Урок 1
Урок 2

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев