Флашмоб по случай Деня на розовата фланелка

сърце
05.03.2019 / 10:39

По повод Деня на розовата фланелка, посветен на борбата с тормоза в училище, учениците от ОУ "Панайот Хитов" направиха флашмоб във формата на сърце. Децата пуснаха в небето розови балони с послания за толерантност и разбирателство и се хванаха на пъстро хоро – израз на безкомпромисното им отношение към тормоза в училище и съпричастността им към световната кауза за борба срещу насилието.

Вече няколко години училището приобщава учениците към световната инициатива. В дискусии и разговори бяха обсъдени проблемите за тормоза в училище и извън него, за необходимостта да бъдем добри и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на тормоз.

Инициативата датира от 2007 г.,когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден ги раздават на желаещите да ги облекат в училище. На този ден участниците носят розово, за да символизират неприемане на тормоза в училище. Инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища и държави и се отбелязва всяка година в последната сряда на февруари.

Днес хиляди в цял свят се включват в Деня на розовата фланелка като израз на готовността да се противопоставят на насилието във всичките му проявления, но и на стереотипите, свързани с пола. В България Денят на розовата фланелка се отбелязва от 2012 година.

Още снимки от новината

хоро
horo1
хоро
хоро

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОУ"ПАНАЙОТ ХИТОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев